E-mails versturen en e-mailadressen instellen

E-mails versturen vanaf Stamhoofd, en hoe e-mailadressen instellen


Met Stamhoofd kan je e-mails versturen naar jouw leden. Het e-mailadres vanwaar je verstuurt kan je zelf instellen. Je kan meerdere e-mailadressen toevoegen.


Hoe instellen

Instellingen E-mailadressen

Hier kan je alle e-mailadressen toevoegen waarvan je e-mails kan versturen. Je kan vanaf twee soorten e-mailadressen versturen:

Eigen domeinnaam

Eigen domeinnaam

Als je jouw eigen e-mailadressen hebt, met jouw eigen domeinnaam, dan voeg je best jouw domeinnaam ook toe aan Stamhoofd. Op die manier kunnen we de e-mails versturen vanaf jouw echte domeinnaam, je e-mails zullen dan ook minder vaak in spam terecht komen.

Als je jouw domeinnaam niet koppelt, dan zullen we jouw e-mails versturen vanaf jouw-vereniging@stamhoofd.email. Dat is een e-mailadres dat we automatisch aanmaken. Alle e-mails die daarop toekomen zullen we ook automatisch doorsturen naar het standaard e-mailadres dat je hebt toegevoegd in Stamhoofd. Daarnaast stellen we de 'Reply-to' of 'Antwoorden-aan' in, zodat mensen die een e-mail ontvangen automatisch antwoorden op je echte e-mailadres. We raden je wel gewoon aan om je domeinnaam te koppelen.

Hoe koppel je jouw domeinnaam aan Stamhoofd?

Versturen vanaf een gratis e-mailadres zoals Gmail of Hotmail

Eigen domeinnaam

Als je een e-mailadres toevoegt waarbij je geen eigenaar bent van het domeinnaam (dat is het deel achter de @ in je e-mailadres), dan kunnen we technisch gezien niet versturen vanaf dat e-mailadres. Stamhoofd lost dit op door de e-mails te versturen vanaf een ander e-mailadres: bv. jouwvereniging@stamhoofd.email. Dat is een e-mailadres dat we automatisch aanmaken. Vooraan komt dan de naam van jouw vereniging. Daarbij stellen we de 'Reply-to' of 'Antwoorden-aan' in. Dat zorgt ervoor dat als mensen antwoorden op een e-mail die ze ontvangen, ze automatisch jouw e-mailadres invullen in het 'Aan'-veld. De ontvangers zien ook dat je de "Antwoorden aan" hebt ingesteld.

Als er e-mails verstuurd worden naar jouwvereniging@stamhoofd.email, dan zullen we die ook automatisch doorsturen naar het standaard e-mailadres dat je hebt toegevoegd in Stamhoofd. Sommige e-mailprogramma's ondersteunen namelijk geen 'Antwoorden-aan'.

Als je al over jouw eigen domeinnaam beschikt kan je gratis e-mailadressen aanmaken op Google Workspace. Dan heb je eigenlijk een Gmail e-mailadres, maar dan met je eigen domeinnaam, super handig!