Betaalmogelijkheden op Stamhoofd

Hoe activeer je de online betaalmethodes in Stamhoofd


Je kan online betalen accepteren in Stamhoofd als je dat wilt. Dat is echter optioneel. Bij online betalingen moet je nog een kleine transactiekost betalen aan de betaalprovider.


Transactiekosten

Overschrijven
Gratis
iDEAL
29 cent
Kredietkaart
€ 0,25 + 1,8%
€ 0,25 + 2,8% voor zakelijke of buiten-EU kaarten
Bancontact
31 cent

Overschrijven

Als je geen transactiekosten wilt betalen, kan je gebruik maken van overschrijvingen. Dit is de standaard betaalmethode waarvoor je eigenlijk bijna niets hoeft in te stellen. Het enige wat je moet doen is een bankrekeningnummer instellen. Je kan dit doen op het niveau van de vereniging en ook per webshop.

Instellingen Betaalmethodes

Het leuke aan overschrijven is dat we op computers een QR-code kunnen tonen waarmee je de overschrijving snel kan uitvoeren. Dit is wel niet te vergelijken met een QR-code van bijvoorbeeld iDEAL. Als gebruikers deze QR-code scannen met hun bankapp, dan zal die bankapp automatisch alle velden invullen om de overschrijving juist uit te voeren. Dat is dus vooral een hoop gebruiksgemak en minder typefouten 🙌 Let wel op, niet elke bankapp ondersteunt deze QR-codes. Je kan de QR-code ook niet scannen met een gewone QR-code scanner, het moet echt met een bankapp gescand worden.

Het enige nadeel van overschrijven is dat je zelf de betaalstatus moet opvolgen. Maar dat is eigenlijk niet zoveel werk. Je kan elke maand bv. één keer alle overschrijvingen nakijken. Via het linkermenu 'Overschrijvingen' kan je de betaalstatus van alle overschrijvingen aanpassen. Je kan ook een beheerdersrol maken die toegang heeft tot overschrijvingen, ideaal voor bv. jouw penningmeester of financieel verantwoordelijke!

Je kan zelf kiezen wat voor mededeling je graag gebruikt voor jouw overschrijvingen: een automatisch betalingskenmerk, het bestelnummer, de naam van het lid of gewoon een vaste mededeling.

Overschrijving uitvoeren


iDEAL, kredietkaart en Bancontact

De aansluiting voor iDEAL, kredietkaart of Bancontact verloopt via Mollie. De activatie hiervan gaat redelijk snel en meestal zal je al meteen betalingen kunnen accepteren. De uitbetalingen blijven echter wel geblokkeerd door Mollie tot alle documenten zijn nagekeken (wat verplicht is voor de witwas en terrorisme wetgeving).

Wil je online betalen activeren voor een webshop? Kijk dan volgende zaken in orde, anders kan je aansluiting afgekeurd worden door Mollie.

  • Voeg algemene voorwaarden toe (vraag ons gerust naar een template via hallo@stamhoofd.nl) (bij Webshop > Pagina > Externe links)
  • Een retourbeleid, zelfs al is dat niet van toepassing (bv. bij bederfbare voeding) (bij Webshop > Pagina > Externe links)
  • Jullie KVK-nummer en/of BTW-nummer (Instellingen > Algemeen)
  • Link naar contactpagina met telefoonnummer + e-mail of contactformulier (bij Webshop > Pagina > Externe links)
  • Verkoop je alcohol (bv. bier)? Geef dan duidelijk aan in de algemene voorwaarden dat je de leeftijd controleert bij het afhalen en enkel alcohol meegeeft aan volwassenen + vermeld dit ook op de webshop zelf. Dit is verplicht.
  • Zorg dat de uitleg op de webshop zelf voldoende duidelijk is, zodat Mollie goed weet waarover de webshop gaat.

Meer info: Welke informatie moet er verplicht op mijn website staan?

Zorg dat je altijd heel nauwkeurig bent als je alles invult. Je wilt absoluut vermijden dat de aansluiting vertraging oploopt doordat het afgekeurd wordt.

Aansluiten kan via:

Instellingen Betaalmethodes Mollie koppelen

Na aansluiting kan je iDEAL, kredietkaart en/of Bancontact aanvinken bij de instellingen van jouw webshops of als betaalmethode voor het inschrijven (bij de algemene instellingen).

Bancontact of iDEAL