Betaalmogelijkheden op Stamhoofd

Hoe activeer je de online betaalmethodes in Stamhoofd


Je kan online betalingen accepteren in Stamhoofd, maar dat is optioneel. Bij online betalingen moet je nog een kleine transactiekost betalen aan de betaalprovider.


Transactiekosten

Overschrijven
Gratis
Ter plaatse of bij levering
Gratis
iDEAL
€ 0,25
Bancontact
€ 0,25
Kredietkaart
€ 0,25 + 1,8%
€ 0,25 + 2,8% voor zakelijke of buiten-EU kaarten

Overschrijven

Als je geen transactiekosten wilt betalen, kan je gebruik maken van overschrijvingen. Dit is de standaard betaalmethode waarvoor je eigenlijk bijna niets hoeft in te stellen. Het enige wat je moet doen is een bankrekeningnummer instellen. Je kan dit doen op het niveau van de vereniging en ook per webshop.

Instellingen Betaalmethodes

Het leuke aan overschrijven is dat we op computers een QR-code kunnen tonen waarmee je de overschrijving snel kan uitvoeren. Dit is wel niet te vergelijken met een QR-code van bijvoorbeeld Bancontact, iDEAL of Payconiq. Als gebruikers deze QR-code scannen met hun bankapp, dan zal die bankapp automatisch alle velden invullen om de overschrijving juist uit te voeren. Dat is dus vooral een hoop gebruiksgemak en minder typefouten 🙌 Let wel op, niet elke bankapp ondersteunt deze QR-codes. Je kan de QR-code ook niet scannen met een gewone QR-code scanner, het moet echt met een bankapp gescand worden.

Het enige nadeel van overschrijven is dat je zelf de betaalstatus moet opvolgen. Maar dat is eigenlijk niet zoveel werk. Je kan elke maand bv. één keer alle overschrijvingen nakijken. Via het linkermenu 'Overschrijvingen' kan je de betaalstatus van alle overschrijvingen aanpassen. Je kan ook een beheerdersrol maken die toegang heeft tot overschrijvingen, ideaal voor bv. jouw penningmeester of financieel verantwoordelijke!

Je kan zelf kiezen wat voor mededeling je graag gebruikt voor jouw overschrijvingen: een gestructureerde mededeling, bestelnummer, naam van het lid of gewoon een vaste mededeling.

Overschrijving uitvoeren


Ter plaatse

Bij deze betaalmethode reken je ter plaatse af, dat kan zowel cash zijn of met je eigen betaalterminal (bakje voor kaart betalingen).

Meer info

iDEAL, Bancontact of kredietkaart

Wil je online betalen activeren voor een webshop? Kijk dan eerst of volgende zaken in orde zijn, anders kan je aansluiting afgekeurd worden door de betaalprovider.

Aansluitinstructies
  • Voeg algemene voorwaarden toe (Download template) (bij Webshop > Pagina > Externe links)
  • Clausule over herroepingsrecht in jouw algemene voorwaarden, zelfs al is dat niet van toepassing (bv. bij bederfbare voeding) (zie template hierboven)
  • Jullie ondernemingsnummer/KVK-nummer en/of BTW-nummer (Instellingen > Algemeen)
  • Link naar contactpagina met telefoonnummer + e-mail of contactformulier (bij Webshop > Pagina > Externe links)
  • Verkoop je alcohol (bv. bier)? Geef dan duidelijk aan in de algemene voorwaarden dat je de leeftijd controleert bij het afhalen en enkel alcohol meegeeft aan volwassenen + vermeld dit ook op de webshop zelf. Dit is verplicht.
  • Zorg dat de uitleg op de webshop zelf voldoende duidelijk is, zodat men goed weet waarover de webshop gaat.

Zorg dat je altijd heel nauwkeurig bent als je alles invult. Je wilt absoluut vermijden dat de aansluiting vertraging oploopt doordat het afgekeurd wordt.

Na aansluiting kan je iDEAL aanvinken bij jouw webshops of als betaalmethode voor het inschrijven.

Bancontact of iDEAL