Simon Backx

Apps en donkere modus

Vanaf nu kan je de Stamhoofd-app installeren op je smartphone en werkt Stamhoofd ook in donkere modus.


Update 12 juli: de Android-app versie is nu ook beschikbaar

Vanaf vandaag kan je de app voor iOS en Android downloaden en installeren op je smartphone. Je kan ze terugvinden door te zoeken op "Stamhoofd" of via de knoppen hieronder.

Alle functionaliteiten van Stamhoofd zijn beschikbaar, met voorlopig nog één uitzondering die we nog zullen toevoegen: exporteren naar Excel en samenvattingen. Voor die laatste twee zaken moet je nog even de website gebruiken.


Donkere modus

Vanaf nu ben je tijdens avondactiviteiten ook beschermd tegen verblinding 😉


What's next?

Gepland: ticketverkoop en scannen

We willen het ook mogelijk maken om tickets te verkopen via de webshops. Die tickets zal je dan kunnen scannen via de app. Daarvoor zal je in principe geen internetverbinding nodig hebben, hoewel een internetverbinding (mag traag zijn) wel voordelen heeft als je met meerdere scanners tergelijk werkt (namelijk hergebruik van tickets voorkomen als een ticket bij twee verschillende scanners gescand wordt). Dit lijkt ons echt een héél handige functie en we kijken hier al ontzettend naar uit!

Gepland: vrije vragen

We hopen het binnenkort ook mogelijk te maken om alle inschrijvingsvragen die momenteel in Stamhoofd zitten volledig aan te passen en te groeperen.

Gepland: beter filteren en sorteren

We willen het mogelijk maken om veel geavanceerder te filteren en te sorteren bij leden en bestellingen. Daarnaast willen we het mogelijk maken om die filters ook op te slaan zodat je ze later heel snel kan terugvinden.

Gepland: bevestigingsmail na inschrijven

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om in te stellen welke e-mail leden krijgen nadat ze zijn ingeschreven.

Gepland: werken zonder internet

In de toekomst willen we er ook nog voor zorgen dat je geen internetverbinding nodig hebt om de gegevens van je leden te bekijken. Nu al hebben we wel al verbeteringen gedaan waardoor je sowieso minder afhankelijk bent van internet.

Gepland: app voor leden, nieuwsfeed en meer

Nog een belangrijke functionalteit op de planning is dat we de app ook beschikbaar willen maken voor jullie leden zelf. Zij kunnen dan inschrijven en hun gegevens beheren via de app. Maar dat is niet de reden waarom we de app beschikbaar willen maken voor jullie leden. Nee, we denken al iets verder. Stamhoofd is een belangrijk communicatiemiddel voor verenigingen, en dat willen we uitbreiden. We willen een plaats maken waar jullie belangrijke documenten en nieuws kunnen delen met jullie leden. In dat geval is het belangrijk dat leden makkelijk en snel naar die informatie kunnen gaan. Via de website is dat niet echt het geval: veel leden vergeten hun wachtwoord of bezoeken de inschrijvingspagina nooit. Met de app zullen jullie in de toekomst echter notificaties kunnen sturen naar al jullie leden. Als ze op die notificatie klikken, kunnen ze meteen de informatie zien die jullie verspreid hebben. Daarnaast kunnen ze ook alle documenten en artikels terugvinden als ze de app openen.

Daarnaast kunnen leden wél veilig ingelogd blijven voor altijd. Ze hoeven dan hun wachtwoord niet meer echt te gaan gebruiken als ze bv. willen inschrijven voor een nieuwe activiteit of werkjaar. Dat maakt de flow voor iedereen veel gemakkelijker.


Feedback?

Heb je ondertussen nog vragen of ideeën? Stuur ons gerust feedback via hallo@stamhoofd.be 👋 . Ons team gaat nu een maandje op welverdiende vakantie tot en met de eerste week van augustus. We zullen daarna antwoorden op ideeën. We zijn in noodgevallen wel bereikbaar op een apart e-mailadres: noodgevallen@stamhoofd.be.