Simon Backx

Ticketverkoop

Verkoop vanaf nu tickets via je webshops, zonder bijkomende kosten.


Nu het terug mogelijk wordt om fysieke evenementen te organiseren, kan je ook tickets verkopen via jouw webshops.

Het werkt vrij eenvoudig. Bij het aanmaken van jouw webshop kies je of je tickets wilt verkopen of niet. Je kan ervoor kiezen om één ticket per bestelling aan te maken (bv. voor een eetfestijn) of dat je eerder individuele tickets wilt verkopen (bv. een fuif).

Meer info


Eén ticket per bestelling

Deze optie is ideaal voor een eetfestijn of evenementen waar je vaak in grote groepen bestelt (en tickets niet per persoon wilt overdragen). Dit is handig omdat je dan bij het binnenkomen maar één ticket hoeft te scannen en dan zie je in één oogopslag welke bestelling die persoon heeft gemaakt (bv. 3x spaghetti en 1x beenham). Gedaan met het opzoeken van bestellingen in een lijst.

Het systeem houdt automatisch bij welke tickets al eens gescand zijn, dus dan hoef je dat zelf niet meer te doen. Dat voorkomt dus dat een ticket hergebruikt wordt. Je krijgt in dat geval een waarschuwing en kan eventueel de inhoud van de bestelling nog eens bekijken.


Individuele tickets

Een andere mogelijkheid is om gewoon individueel tickets en vouchers te verkopen. Na het plaatsen van de bestelling krijgt men dan een lijst met meerdere tickets. De individuele tickets kan men ook delen met vrienden zodat iedereen hun ticket kan downloaden of afdrukken.


Scanner

Via de nieuwe ingebouwde scanner kan je aangekochte tickets scannen. Daarbij kan je markeren of een ticket al gescand is of niet, zo voorkom je dat tickets dubbel worden gescand. Voor het scannen zelf heb je geen internet nodig, maar je moet wel eerst even internet hebben om alle nodige tickets op te halen. Daarna kan je blijven scannen, ook als je de app per ongeluk afsluit.

Als je meerdere scan-toestellen gebruikt, dan raden we je wel aan om zeker een internetverbinding te voorzien. Op die manier kunnen de twee toestellen communiceren en voorkom je dat tickets dubbel gescand worden.

Voorzie zeker een oplaadkabel of powerbank voor jouw toestel, want de batterij zou wel eens kunnen leeglopen omdat de camera de hele tijd aan moet blijven.


Feedback?

Heb je ondertussen nog vragen of ideeën? Stuur ons gerust feedback via hallo@stamhoofd.be 👋