Simon Backx

Geavanceerde filters & voeg eigen gegevens toe aan leden

Het heeft wat langer geduurd dan we hadden gehoopt, maar het resultaat mag er zijn! Dit is één van de grotere updates die we tot nu toe hebben uitgevoerd.


Het updaten van de app is verplicht voor deze update, dus kijk zeker na of je de laatste versie wel hebt geïnstalleerd!

Ledenadministratie

Eigen gegevens toevoegen en wijzigen

Vanaf nu kan je zelf eigen kenmerken toevoegen aan de leden in Stamhoofd. Dat kan vanalles zijn. Wil je allergieën bijhouden? Dan voeg je daarvoor kenmerken toe. Maar ook de naam van de huisdokter is een kenmerk die je kan toevoegen. Je kan vragen of een lid zich wil inschrijven voor jullie nieuwsbrief. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Kenmerken hebben één van de volgende types: een aankruisvakje, meerkeuze opties, selectiemenu, vrije invoer, adres, telefoonnummer of e-mailadres. Je deelt ze op in categorieën.

Vroeger had je deze mogelijkheden al voor een deel. Je kon kiezen uit een lijst van vragen die we hadden ingebouwd. Maar daar hield het eigenlijk al op. We hebben al die vragen automatisch omgezet in het nieuwe systeem. Dat wil zeggen dat je de teksten uit die vragen nu ook kan wijzigen. Zo kan je kleine nuances aanbrengen die vroeger niet mogelijk waren.

Daarnaast is het soms belangrijk dat je op de hoogte bent als een bepaald kenmerk op een bepaalde manier is ingesteld. Dat doe je met waarschuwingen. Die zie je bovenaan als je een lid bekijkt in Stamhoofd. Gaf een lid bijvoorbeeld geen toestemming om foto's te publiceren, dan kan je daarvoor een waarschuwing aanmaken. Je kiest zelf hoe belangrijk die waarschuwing is: héél belangrijk (rood), belangrijk (geel) of informatief (grijs). De waarschuwingen stonden vroeger vast en kon je niet wijzigen. Ze zijn ook niet langer zichtbaar voor de leden zelf.

In de nabije toekomst voegen we ook ondersteuning toe voor interne gegevens. Daar kan je dan bijvoorbeeld in kwijt of een lid al is verzekerd of niet.

Ingebouwde gegevens aan of uit zetten, of optioneel maken

De ingebouwde gegevens van een lid (e-mailadres, adres, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, ouders en noodcontactpersoon) kan je vanaf nu aan of uit zetten. Het is ook mogelijk om die optioneel te maken. Beide kan ook op basis van voorwaarden. Zo kan je bijvoorbeeld het adres van een lid enkel vragen als dat lid 18 jaar of ouder is, of kan je een noodcontactpersoon enkel verplicht maken voor een eenoudergezin (zo heb je altijd twee contactpersonen). Terwijl we die voorwaarden vroeger vast hadden zitten in Stamhoofd, kan je die nu dus wijzigen zoals je wilt. Handig als je bijvoorbeeld verplicht het GSM-nummer van alle leden ouder dan 14 jaar wilt verzamelen.

Informatie over financiële ondersteuning aanpassen

De ene vereniging biedt financiële ondersteuning aan leden met een UITpas, de andere stelt er verder geen voorwaarden tegenover. De uitleg en teksten van die ondersteuning kon je vroeger niet wijzigen. Vanaf nu wijzig je dat zoals je wilt. Op die manier kan je deze ondersteuning veel beter communiceren naar jullie leden toe.

Verbeterde samenvattingen

Voortaan kies je zelf welke informatie je exact in een samenvatting wilt opnemen. Alle kenmerken die je zelf aanmaakt kan je dus ook in een samenvatting tonen. Daarnaast nemen de samenvattingen in sommige gevallen wat minder pagina's in beslag, en zijn ze iets overzichtelijker.

Leden filteren

Terwijl je vroeger enkel kon kiezen uit een lijst van vaste filters, kan je nu filteren op bijna alle velden en informatie. Je kan die bovendien combineren, om zo veel complexere filters te maken. In de toekomst wordt het nog mogelijk om filters op te slaan. We willen ook 'slimme inschrijvingsgroepen' maken, waarmee je leden die aan bepaalde criteria voldoen snel kan terugvinden in het menu.

Gepland

We willen het in de nabije toekomst ook mogelijk maken dat je zelf de kolommen kan bepalen als je leden bekijkt. Daarnaast willen we het ook mogelijk maken om gegevens van jouw eigen kenmerken te importeren via Excel.


Webshops: bestellingen filteren

Terwijl je vroeger enkel kon kiezen uit een lijst van vaste filters, kan je nu filteren op bijna alle velden en informatie. Je kan die bovendien combineren, om zo veel complexere filters te maken. In de toekomst wordt het nog mogelijk om filters op te slaan zodat je ze sneller bij de hand hebt.


Feedback?

Ideeën insturen en stemmen op ideeën

We nemen een nieuw systeem in gebruik waarmee verenigingen ideeën kunnen insturen en kunnen stemmen op ideeën. Je kan vanaf nu ook volgen wat de status is van bepaalde nieuwe functies.

Dat kan nu via feedback.stamhoofd.app

Vragen

Heb je ondertussen nog vragen? Stuur ons gerust via hallo@stamhoofd.be 👋