Simon Backx

Toch geen website-functionaliteit

Zoals jullie misschien allemaal weten draag ik dit project grotendeels zelf. Het is een gek idee dat begon vanuit de nood van mijn eigen scoutsgroep dat daarna snel is geëvolueerd in een oplossing voor veel meer dan een jeugdbeweging: een digitaal platform voor alle soorten verenigingen.


Sinds september werk ik full-time aan Stamhoofd en zei ik mijn job vaarwel. Dat was een beetje een gok, want er kwam/komt niet genoeg geld binnen om er van te kunnen leven.

Gelukkig bleef Stamhoofd mooi groeien, eigenlijk meer dan ik ooit had durven dromen. Maar zo kwamen er ook extra verantwoordelijkheden bij. Ik moest zelf meer strategisch gaan plannen om het project levensvatbaar te maken, en me bezig houden met marketing en persberichten schrijven. Het ene al wat leuker dan het andere. Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik ontzettend veel voldoening en dankbaarheid haal uit het beantwoorden van jullie vragen of problemen via e-mail.

Het deed me ook een beetje nadenken over van alles. Waarom ben ik met dit project begonnen, wat wil ik bereiken? Ik wil in de eerste plaats verenigingen vooruit helpen, mijn talent gebruiken om iets betekenisvol te bouwen dat goed werkt en échte problemen van verenigingen oplossen die niemand anders oplost. Dat lijkt ook te lukken, als ik jullie reacties mag geloven. De overgrote meerderheid van alle verenigingen leerde Stamhoofd kennen dankzij een andere vereniging. Dat blijft me elke dag verbazen. Jullie moeten dus wel erg tevreden zijn over Stamhoofd.

Alles wat er daarnaast komt bij kijken, is vaak bijzaak en is niet echt iets waar ik me elke dag mee wil bezighouden. Mijn talent ligt ergens anders. Ik hoef helemaal niet full-time bezig te zijn met Stamhoofd, ik hoef er niet van te kunnen leven.

Daarom heb ik even geleden gesolliciteerd bij een bedrijf dat ik al een tijdje bewonder en aan het volgen was (Ghost). Vanaf maandag ga ik er full-time aan de slag. Daar kan ik ook doen wat ik graag doe: geweldige open-source software bouwen! Wat een combinatie ❤️

Dat wil zeggen dat Stamhoofd terug gewoon een hobby zal zijn. Zoals in het begin. Ik blijf er dus zeker aan verder werken, met dezelfde passie waarmee alles begonnen was, maar met een andere insteek: meer focus op de bestaande verenigingen en minder op uitbreiden.


Wat gaat er daardoor concreet veranderen?

  • Ik ga me vooral focussen op de functionaliteiten die er al zijn en ga die verder verbeteren. Dat wil zeggen dat ik de website bouwer project helaas ga schrappen. De website functionaliteit komt er dus niet meer. Ik ga me wel wat verdiepen in alternatieven voor verenigingen en zal dus zeker kunnen assisteren als jullie een ander betaalbaar systeem zoeken.
  • Ik zal iets minder snel bereikbaar zijn via e-mail omdat ik ze niet langer de hele dag in het oog zal houden.
  • Ik ga me meer toeleggen op het open-source en self-hosted aspect van Stamhoofd. Dat wil zeggen: meer documentatie, makkelijker om zelf wijzigingen aan te brengen in Stamhoofd en makkelijker om Stamhoofd op je eigen server te draaien.

Vragen

Heb je ondertussen nog vragen? Stuur me gerust via hallo@stamhoofd.be 👋