Overzicht

Het bedrag op (fiscale) attesten en documenten wijzigen

Stamhoofd houdt intern bij hoeveel een lid betaald heeft voor elke inschrijving. Op die manier weten we onder andere welk bedrag we op (fiscale) attesten en documenten moeten vermelden.

Het gekoppelde bedrag wijzigen

Als je leden hebt geïmporteerd of manueel hebt ingeschreven, gaat Stamhoofd automatisch een bedrag koppelen aan die inschrijvingen. Het kan zijn dat je die wilt corrigeren omdat je daar een fout hebt gemaakt (bijvoorbeeld je had nog geen lidgeld ingesteld voor een inschrijvingsgroep waardoor al die inschrijvingen zogezegd gratis waren).

Ga naar het lid in Stamhoofd → tabblad 'Rekening'. Hier kan je alle betalingen raadplegen die gekoppeld zijn aan dit lid.

Lid heeft nog niet betaald of geen afrekeningen

Heeft het lid nog niet betaald, dan is het eenvoudig en kan je het bedrag wijzigen door bij de openstaande bedragen bovenaan het verschuldigd bedrag aan te klikken en het bedrag hiervan te wijzigen. Staan er nog geen verschuldigde bedragen bovenaan, dan kan je een nieuw anamaken en is het belangrijk dat je het koppelt met de juiste inschrijving (zo weet Stamhoofd dat het over die inschrijving gaat).

Wijzig de 'prijs' van het verschuldigde bedrag. Dit moet gekoppeld zijn aan een inschrijving (hier voor 'Afdelingtest'). Stamhoofd zal automatisch berekenen of er door de aanpassing een extra betaling nodig is of een terugbetaling moet worden aangemaakt.

Lid heeft al betaald

In dit geval moet je bij 'Betalingen' zoeken naar de betaling (overschrijving, online betaling) die Stamhoofd al had aangemaakt voor de inschrijving. Daar kan je het verschuldigde bedrag dat gekoppeld is terugvinden en wijzigen (instructies in de screenshots hieronder).

Bij dit lid zie je dat er één overschrijving is gekoppeld die al betaald werd. Klik op die overschrijving om te zien wat er precies betaald werd, en zoek naar de betaling die gaat over de inschrijving waarvan je het bedrag wilt wijzigen.
Klik onder 'overzicht' op de lijn waarvan je het bedrag wilt wijzigen (er kunnen meerdere inschrijvingen gekoppeld zijn aan dezelfde betaling).
Wijzig het verschuldigde bedrag. Stamhoofd zal hierna automatisch berekenen of je een terugbetaling moet doen naar het lid (bedrag ging omlaag) of als het lid nog moet bijbetalen (zij kunnen dat o.a. betalen via het ledenportaal). De bestaande betaling zal hierna dus aangeven dat er maar een deel betaald werd voor de inschrijving. Het kan zijn dat je even het tabblad 'Rekening' moet herladen om alle wijzigingen te zien.

Betaald bedrag of te betalen bedrag

Je hebt twee mogelijkheden bij het aanmaken van documenten: ofwel vermeld je het 'te betalen bedrag', ofwel het 'betaald bedrag'. In dat tweede geval is het bedrag dus 0 euro als je de betalingen van dat lid nog niet hebt gemarkeerd als betaald (tenzij je met online betalingen werkt, dan gaat dat automatisch).

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.nl.