Overzicht

Hoe gratis tickets uitdelen aan sponsors of vrijwilligers?

Als je een ticketverkoop organiseert wil je soms wel gratis tickets kunnen uitdelen aan bepaalde personen. Dit kan in Stamhoofd door de tickets te verbergen en vervolgens manueel een bestelling toe te voegen als een beheerder.

1. Maak een nieuw ticket aan

Bijvoorbeeld 'Sponsorticket'. Zet de prijs op 0 euro.

2. Verberg het ticket op de webshop

Onderaan bij 'Beschikbaarheid', vink je aan dat het artikel verborgen is. Hierdoor zal het enkel zichtbaar zijn voor beheerders die manueel een bestelling toevoegen, maar niet op de webshop zelf.

Als alternatief kan je ook een prijskeuze toevoegen met de naam 'Sponsors' en deze verbergen (dit heb je zeker nodig als je met zetelselectie werkt waarbij je de zitjes in dezelfde zaal ook wilt reserveren voor sponsors).

Sla nu alles op (je moet soms een paar keer doorklikken op 'Opslaan' tot alle vensters gesloten zijn).

3. Plaats een bestelling via het dashboard

Voeg nu manueel een bestelling toe via het dashboard. De ontvanger zal de tickets via e-mail ontvangen, zorg dus dat het e-mailadres juist is.

Via de (...) knop bovenaan kan je een bestelling manueel toevoegen in Stamhoofd.

Zelf tickets downloaden of opnieuw versturen

Wil je naast de automatische e-mail ook nog de link naar de tickets manueel doorsturen (bv. via WhatsApp), of ze eventueel zelf al afdrukken? Dan kan je rechtermuisknop (of lang ingedrukt houden in de app, of via het ... menu) op de bestelling klikken en de link naar de bestelling kopiëren. Je kan vervolgens die link doorsturen of zelf openen in je browser.

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.nl.