Overzicht

Online betalen via Payconiq (België)

Belgische verenigingen kunnen naast Bancontact ook Payconiq als betaalmethode instellen. De prijs hiervoor bij Payconiq zelf is 20 cent per transactie. Dit is dus anders dan de 6 cent die ze aanrekenen voor betalingen via de fysieke sticker — ze maken namelijk een onderscheid tussen online en fysieke betalingen voor hun prijzen. Dit bedrag gaat integraal naar Payconiq en wordt ook door hen gefactureerd.

  • 20 cent per transactie, excl. 21% BTW
  • 16 cent per transactie, excl. 21% BTW als je meer dan 1.000 transacties in dezelfde maand via Payconiq laat verlopen
  • Jaarlijkse werkingskost van 18 euro per bankrekening (te betalen aan Payconiq). Meer info

Om Payconiq te activeren in Stamhoofd heb je een API-key nodig die je bij Payconiq moet aanvragen (zie volgende).

Jouw API-key aanvragen

Hou rekening met een wachttijd van 4 - 7 dagen bij het aanvragen van jouw API-key bij Payconiq. Wel op voorwaarde dat je alle documenten correct hebt aangeleverd. Ben je gehaast? Bancontact via Stripe kan wel doorgaans binnen de dag geactiveerd worden (zie onder).
💡
Tip: we raden aan om ook Bancontact te aanvaarden. Nog niet iedereen kan helaas via Payconiq betalen.

Hiervoor moet je eerst aansluiten bij Payconiq. Dat kan via stamhoofd.ikwilpayconiq.be

Zorg dat je daar zeker Payconiq Online, op mijn website aanvraagt.

Heb je al een Payconiq sticker / QR-code? Misschien heb je dan ook al een API-key ontvangen, heb je die niet ontvangen, dan moet je via de website hierboven een extra 'product' van Payconiq toevoegen aan je contract met Payconiq. (Ik ben al Payconiq klant > Een product toevoegen aan mijn account > Payconiq online op mijn website).

Aanzetten in Stamhoofd

  • Ga naar Instellingen > Betaalaccounts. Vul daar jouw API-key in en sla op.
  • Vanaf nu kan je overal Payconiq als betaalmethode aanvinken - dit gaat niet automatisch. Je moet het dus eerst nog aanvinken voor mensen ook echt met Payconiq kunnen betalen. Op die manier kan je kiezen waar betalen via Payconiq mogelijk is en waar niet.

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.nl.