Overzicht

Webshop link wijzigen

Stamhoofd maakt automatisch een link aan voor jouw webshop. Die heeft de vorm van shop.stamhoofd.nl/naam-webshop. Je kan deze terugvinden en wijzigen via de instellingen van jouw webshop > Link.

Eigen domeinnaam

De kans is groot dat je als vereniging al een eigen website hebt. Die website staat waarschijnlijk ook gekoppeld aan een eigen domeinnaam, dat is het stukje dat je intypt in de adresbalk van je browser:

Een domeinaam koop je normaal gezien bij een registrar (bijvoorbeeld Combell) en kost ongeveer 15 euro per jaar. Je moet eerst een domeinnaam in bezit hebben voor je hem aan Stamhoofd kan koppelen.

Hoe kan je jouw eigen domeinnaam gebruiken?

Als je een domeinnaam hebt, kan je de link naar jouw webshop wijzigen naar gelijkwat.<jouwdomeinnaam.nl> (= een subdomeinnaam). Hiervoor kan je bij de instellingen kiezen voor 'Ander domeinnaam'. Vul daarna de link in die je wit gebruiken, en Stamhoofd zal je door alle instructies loodsen om die in te stellen. De oude link blijft intussen werken.

Als je éénmaal een domeinnaam voor één webshop hebt ingesteld kan je die domeinnaam later gemakkelijk opnieuw gebruiken voor andere webshops (zonder dat je die opnieuw moet instellen). Zo kan je bijvoorbeeld al jouw webshops op het subdomeinnaam shop.jouwdomeinnaam.nl zetten:

  • shop.jouwdomeinnaam.nl/nieuwjaarsfuif
  • shop.jouwdomeinnaam.nl/wafelverkoop

Als je naar het domein zelf surft zal je een overzicht krijgen van alle actieve webshops op jouw domeinnaam.

Beperkingen

Voorvoegsel inschrijven: inschrijven.jouwdomeinnaam.nl

Momenteel is het niet mogelijk om het voorvoegsel 'inschrijven' te gebruiken voor webshops, omdat deze gebruikt wordt voor de ledenadministratie. We kijken of we dit in de toekomst wel mogelijk kunnen maken. Voorlopig gebruik je beter een alternatief zoals 'inschrijvingen' of 'tickets'.

Opgelet met hoofddomeinnaam

⚠️
Stamhoofd zal in dat geval niet waarschuwen, maar als je de stappen zou volgen, haal je mogelijks je bestaande website van het internet.
⚠️
Let goed op wat je doet hier. Weet je niet waar je aan begint, laat het dan over aan je webmaster.

Het is niet mogelijk als je bijvoorbeeld al een website hebt staan op jouwdomeinnaam.nl, dat je jouw webshop plaatst op jouwdomeinnaam.nl/webshop. Dat is een technische beperking van het internet (een domeinnaam kan niet naar 2 servers wijzen). Plaats het in dit geval best op bijvoorbeeld webshop.jouwdomeinnaam.nl.

Als je jouw webshop écht op jouwdomeinnaam.nl wilt plaatsen en je geen bestaande website hebt die je wilt behouden, is er wel een optie.

  • Gebruik dan www.jouwdomeinnaam.nl als de domeinnaam voor je webshop (let goed op de www, die is noodzakelijk voor de CNAME te kunnen instellen).
  • Gebruik je eigen redirect service die jouwdomeinnaam.nl doorverwijst naar www.jouwdomeinaam.be (dit is écht noodzakelijk en we kunnen dit niet voor jullie aanbieden). Als je dit niet doet krijg je twee verschillende sites: één met www en één zonder die elk een ander resultaat geven. Sommige DNS-providers bieden zelf een redirect service aan die je kan gebruiken.
  • Verwijder alle A, CNAME en AAAA records die je al had staan voor www.jouwdomeinnaam.nl of www in je DNS-instellingen (behalve degene die je moet toevoegen voor Stamhoofd)

Als je deze stappen hebt gevolgd kan je www.jouwdomeinnaam.nl gebruiken om je webshop op te plaatsen, hierbij is dus 'www' het subdomeinnaam en dat kan wel (technisch is het niet mogelijk om bij de meeste providers een CNAME record toe te voegen op het hoofddomein). Daarnaast moet je er zelf nog voor zorgen dat de niet-www versie doorverwijst naar WWW. Dat is iets wat je best aan je webmaster overlaat.

Niet gevonden wat je zocht?

Je helpt jezelf het snelst door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag in de documentatie staat. Staat het er niet tussen, dan kan je contact opnemen via hallo@stamhoofd.nl.