Overzicht

Stamhoofd lanceert betaalbare ticketverkoop voor verenigingen

WETTEREN — Stamhoofd, een software platform voor verenigingen, maakt het voor verenigingen mogelijk om tickets online te verkopen. Op die manier kunnen ze, nu we stilaan terug uit ons kot mogen, terug fuiven en evenementen organiseren door tickets te verkopen via stamhoofd.nl

“Ticketverkoop is al de derde functionaliteit die we in één jaar tijd lanceren”, aldus Simon Backx, oprichter van het platform. “Eerder lanceerden we al software om webshops te bouwen en om de ledenadministratie te beheren. Op die manier komen we dus dichter bij onze droom om één platform te bouwen dat alle tools voor verenigingen bundelt.”

Op het evenement zelf kunnen de verenigingen de tickets scannen via de Stamhoofd-app. Het scannen blijft ook werken als het internet wegvalt. Het systeem zorgt er bovendien voor dat tickets niet dubbel kunnen worden gescand.

“In tegenstelling tot andere alternatieven rekenen we geen commissies aan op tickets.”, licht Simon toe. “Verenigingen betalen 59 euro per jaar waarmee ze tot tien webshops kunnen bouwen. Op die manier kunnen we hen maximaal ondersteunen.”

Bijna één miljoen ingezameld in half jaar tijd

Stamhoofd ontstond één jaar geleden, toen enkel nog met de ledenadministratie functionaliteit. Simon Backx: “Het begon eigenlijk in onze scoutsgroep in Wetteren, waar we in onze administratie tegen heel wat problemen aanliepen. Ik had toen een website gebouwd maar kreeg heel wat vragen van andere verenigingen. Dus ik dacht: waarom lossen we dit niet meteen op voor alle verenigingen?”

In die korte tijd realiseerde Stamhoofd een spectaculaire groei. “Ons platform was duidelijk broodnodig, in een half jaar sinds we de webshops lanceerden zamelden verenigingen bijna één miljoen euro in. Daarnaast beheren ze al sinds het begin de administratie voor duizenden leden via Stamhoofd.”, legt Simon Backx uit.

Simon ziet nog heel wat potentieel: “We blijven uitbreiden en zouden het al snel mogelijk willen maken om ook een volledige website te bouwen en te onderhouden via ons platform. Vandaag hebben veel verenigingen het daar nog moeilijk mee, zeker als de webmaster na een aantal jaar de vereniging verlaat.”

Duurzaam bedrijfsmodel

Het model achter Stamhoofd is behoorlijk uniek. Zo is het hele platform open-source en kan dus iedereen de broncode achter het programma bekijken en aanpassingen voorstellen. Enkele verenigingen hielpen zo al mee aan de bouw van het platform. “Ondernemingen met een klemtoon op maatschappelijke relevantie en sociale impact zijn meer dan ooit de toekomst. We proberen dan ook zoveel mogelijk verenigingen te digitaliseren.”, sluit Simon af.

Foto's

Hoge resolutie. Vrij te gebruiken voor publicaties.

Evenement

Download


Tickets scannen

Download


Ticket webshop

Download


Simon Backx

Simon Backx, oprichter van Stamhoofd en hier aan het woord.

Download

Probeer het eens uit.

Registreer jouw vereniging via de website en probeer alles rustig uit. Je hoeft nog niet te betalen en we hebben nog geen betaalgegevens nodig. Je koopt het systeem enkel aan als je overtuigd bent.