Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Stamhoofd wil digitalisatie toegankelijk en betaalbaar maken voor verenigingen. Daarnaast willen we garanderen dat de software lang kan blijven bestaan: we zijn niet gratis, maar bieden kwaliteit voor een erg lage prijs. Al onze prijzen zijn bovendien zonder commissies en zonder verborgen kosten (zie volledige opsomming op deze pagina). Je kan Stamhoofd altijd gratis uitproberen zonder dat je jouw betaalgegevens moet ingeven - tot je beslist dat je het wilt aankopen.

Webshops, tickets, geldinzameling en openbare inschrijvingen

Het webshop systeem kan gebruikt worden voor gewone webshops, ticketverkopen, crowdfundings en inschrijvingen voor openbare evenementen.

*️⃣
Koop het pakket nog aan voor 1 augustus om gebruik te maken van de lagere prijzen.
🖖
Je kan een pakket niet delen met meerdere verenigingen of scholen. Contacteer ons als je voor een grotere groep wilt aansluiten via hallo@stamhoofd.nl

Starter

€49

éénmalig

geldig voor 3 maanden, excl. BTW

Goed om Stamhoofd eens uit te proberen voor één evenement, of als je maar één evenement per jaar organiseert.

 • Eén webshop, formulier of ticketverkoop tot 10.000 euro
 • 0% commissie
 • Lage transactiekosten
 • Mogelijkheid om servicekosten door te rekenen aan bestellers
 • Onbeperkt aantal beheerders
 • Op maat van verenigingen

Jaarlijks

€ 59* €79

per jaar

excl. 21% BTW

Organiseer met dit pakket één of meerdere webshops, evenementen of ticketverkopen gedurende één jaar. Zamel tot 50.000 euro per jaar in. Toch meer omzet dan gedacht? Dan schakel je zonder onderbreking over op Jaarlijks+

 • Alles van ‘Starter’
 • Meerdere webshops en evenementen tot 50.000 euro
 • Verkopen/scannen gedurende één jaar
 • 0% commissie
 • Lage transactiekosten
 • Op maat van verenigingen

Jaarlijks+

€118* €158

per jaar

excl. 21% BTW

Organiseer met dit pakket één of meerdere webshops, evenementen of ticketverkopen gedurende één jaar. Zamel tot 100.000 euro per jaar in. Neem contact op als je een hogere omzet verwacht.

 • Alles van ‘Jaarlijks’
 • Grotere omzetlimiet tot 100.000 euro

Ledenadministratie

Wil je leden beheren via Stamhoofd, dan kan je het ledenadministratiesysteem gebruiken in plaats van webshops. Het ledenadministratie gedeelte staat los van het webshop gedeelte en kan je dus los van elkaar aankopen. Dit omvat een eigen ledenportaal (waarop leden kunnen inschrijven, documenten raadplegen en gegevens beheren) en de mogelijkheid om leden toe te voegen en te beheren via Stamhoofd (meer info).

*️⃣
Koop het pakket nog aan voor 1 augustus om gebruik te maken van de lagere prijzen.

Ledenadministratie

€ 0,5* € 1

per lid, per jaar

minimaal €59* €79 per jaar, excl. 21% BTW

Inschrijvingen verzamelen en beheren.

 • Eigen ledenportaal
 • Leden beheren en inschrijven
 • Onbeperkt aantal beheerders
 • Attesten voor leden aanmaken
 • Wachtlijsten
 • 0% commissie
 • Lage transactiekosten
 • Op maat van verenigingen

Pakketten op maat

Voor koepelorganisaties, gemeenten, bedrijven of andere grotere organisaties bieden we ook pakketten op maat aan. In de eerste plaats bieden we hier een betere ondersteuning op maat, is er een mogelijkheid om andere samenwerkingsovereenkomsten vast te leggen en kan ook over functionaliteiten op maat gesproken worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn KSA Nationaal, Provincie West-Vlaanderen, HOGENT, Blankenberge of Sint-Pieters-Leeuw. Neem contact op via hallo@stamhoofd.nl voor meer informatie.

Met welke kosten moet ik nog rekening houden?

BTW

Verenigingen die niet BTW plichtig zijn, zullen de 21% BTW niet kunnen terugvorderen van de belastingen. We tonen de prijzen altijd zonder BTW, tenzij expliciet vermeld dat het inclusief is (bv. bij het afrekenen).


Lage transactiekosten

Kies je niet voor betalingen met overschrijving of ter plaatse betalen, dan moet je rekening houden met een transactiekost. Dit betaal je aan de betaalprovider. In tegenstelling tot andere platformen voegen we geen verborgen commissie toe aan transactiekosten. We onderhandelden zelfs lagere transactiekosten voor jullie bij onze betaalprovider. De hogere prijzen die je op de site van een betaalprovider kan terugvinden zijn hier dus niet van toepassing. De prijzen die hieronder staan zijn dus all-in, er komen geen extra transactiekosten of commissies meer bij.

Je kan zelf ook administratiekosten per bestelling doorrekenen aan bestellers of leden indien je deze kost wilt compenseren.

Ter plaatse betalen
Gratis (betaling loopt niet via Stamhoofd)
Overschrijving
Gratis
iDEAL
€ 0,21 + 0,2%* (= € 0,23 op een betaling van € 10,00)
Creditcard
€ 0,25 + 1,5%* (= € 0,40 op een betaling van € 10,00)
Bancontact
€ 0,24 + 0,2%* (= € 0,26 op een betaling van € 10,00)
Payconiq
€ 0,20*
Apple Pay
Zelfde als creditcard
Google Pay
Zelfde als creditcard

*Alle prijzen zijn exclusief BTW. Het procentuele gedeelte wordt afgerond tot minstens één cent.


Geen commissies

Wat je verdient met Stamhoofd blijft van jou, we nemen daar geen procent op. En er zijn geen andere verborgen kosten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de afrekening als er leden bij komen?

De ledenadministratie werkt eigenlijk met een aantal plaatsen die je koopt, dat is het maximum aantal leden dat tegelijk kunnen zijn ingeschreven. Jaarlijks koop je minimaal 118 plaatsen (59 euro). Zodra het totale aantal leden op een bepaald moment hoger wordt, zullen automatisch extra plaatsen gekocht worden (aan 50 cent in het begin van het jaar, maar die prijs begint te dalen na de 3e maand tot 0 euro op de dag dat het pakket vervalt). Dus als je na een activiteit of werkjaar iedereen terug uitschrijft (dat hoef je niet manueel te doen, dat gaat automatisch als je een nieuwe inschrijvingsperiode start of de activiteiten verwijdert), dan krijg je opeens al die plaatsen terug. Een lid dat is ingeschreven voor meerdere groepen telt maar als één plaats. Als in een nieuw werkjaar dan nieuwe of dezelfde leden inschrijven, moet je pas extra plaatsen kopen als het totale aantal stijgt. De plaatsen blijven geldig tot één jaar nadat je het pakket hebt gekocht.

Hoeveel webshops kan ik maken?

Er is geen beperking op het aantal webshops als je het jaarlijkse pakket aankoopt. Je kan een account wel enkel voor één vereniging gebruiken, delen is niet toegestaan. Ook is er een maximale limiet van 100.000 euro omzet per jaar (voor het Jaarlijkse+ pakket). Verwacht je meer omzet, neem dan contact met ons op voor specifieke prijzen (die liggen in lijn met de normale prijzen). Bij het Starter pakket kan je maar één webshop aanmaken.

Zijn online betalingen uit te schakelen?

Ja, je kiest zelf welke betaalmethodes je accepteert: Payconiq, overschrijvingen, Bancontact, kredietkaart en/of iDEAL

Hoe werkt de gratis proefperiode?

Je kan de ledenadministratie gratis uittesten zolang je wilt, maar je moet deze om de 14 dagen verlengen. De proefperiode eindigt automatisch zonder dat iets zal worden aangerekend.

Ik wil een functie voorstellen

We hebben een handige tool waarmee je ideeën kan insturen. Daarop kunnen andere verenigingen en scholen ook stemmen op jouw idee. Hier kan je jouw idee insturen.

Probeer het eens uit.

Registreer jouw vereniging via de website en probeer alles rustig uit. Je hoeft nog niet te betalen en we hebben nog geen betaalgegevens nodig. Je koopt het systeem enkel aan als je overtuigd bent.